TITTA PÅ VÅR FILM FÖR ATT SE VILKA VI ÄR

HISTORIEN BAKOM LJUNGBERGS

Vår far, farfar och farfarsfar, Enoch Ljungberg, beslöt sig efter utbildningen hos firma J.D. Stenquist i Kvidinge, för att starta eget i Klippan. Den 15 november 1909 kunde han meddela allmänheten att "Klippans Nya Accidenstryckeri" stod till tjänst vid behov av trycksaker. Det blev nu en arbetsam tid för honom att skaffa kunder. På kvällarna cyklade han runt i kringliggande orter och försökte skaffa nya arbeten. Lyckligtvis blev det en positiv utveckling. Det dröjde inte länge förrän det visade sig att han behövde en "snällpress" för att klara större format.

 

Att äga och driva ett företag som har funnits i mer än 100 år och ändå känna att vi hela tiden är med om utveckling är oerhört roligt. Detta beror givetvis på faktorer som duktig personal, organisation och vision.

I dag kan vi stolt presentera en modern maskinpark både när det gäller offsettryck, digitaltryck och efterbehandling.


På Ljungbergs vet vi att personliga relationer är viktiga för långvariga och framgångsrika samarbeten. Vi vill kunna växa tillsammans med våra kunder och partners, och jobbar för att vara det personliga tryckeriet där du som kund kan känna dig trygg och får det lilla extra.

Gunnar Ljungberg, Bengt Ljungberg (vice VD) och Sofia Ljungberg Igbe (VD).

VÅR KONCERNGEMENSKAP

Ljungbergs Tryckeri i Klippan AB utgör en del i en grafisk koncern, där Norra Skåne Offset AB, Klippans Bokbinderi AB och RST Klippan AB också ingår. Bolagen tar hjälp av varandra och varje avdelning samarbetar för bolagens bästa. Totalt i koncernen är vi ca 80 anställda och omsätter ca 130 miljoner sek.


Dessa typer av förvärv till koncernen har skett under några års tid och är en naturlig strukturaffär i den förändringsprocess som skett och sker inom tryckeribranschen. I juli 2015 förvärvades Klippans Bokbinderi AB, i september 2016 förvärvades Norra Skåne Offset AB, och i maj 2019 förvärvades RST Klippan AB. Alla företag har varit välskötta företag med många nöjda kunder och duktiga medarbetare och det är i denna anda som Ljungbergs fortsätter att vårda varumärkena.

Affärerna stärker hela koncernens kapacitet och marknadsposition. Ljungbergs Tryckeri har mer än 110 år i branschen och den här affären har visat att koncernen tänker fortsätta vara en viktig spelare på den grafiska marknaden.

Eftersom vi samarbetar inom koncernen är prepressavdelningen numera gemensam för Ljungbergs Tryckeri och Norra Skåne Offset. Det innebär att alla prepressoperatörer hanterar både Ljungbergs och Norra Skånes jobb. Även ansvariga för projektledning och efterbearbetning hanterar gemensamt alla koncernens ordrar.